Joutsan Lämpö Oy:n omistamassa Myllytien kentän lämpökeskuksessa on sattunut öljyvahinko. Määrät jäivät onneksi ilmeisesti pieniksi, sillä lämpökeskus sijaitsee pohjavesialueella. Vuoto havaittiin heinäkuun puolivälissä siitä, että lämpökontin alapuolelta löytyi sinne valunutta öljyä. Palokunnan johdolla paikalta on ajettu maata pois arviolta 15 kuutiota saastuneesta kohdasta ja sen ympäriltä. Mittaustulosten mukaan valunut polttoöljy ei ehtinyt aiheuttaa vahinkoa. Öljy on ilmeisesti peräisin talvella kontin sisällä haljenneesta mittarista. Sisälle valui enimmillään kahden sentin kerros polttoöljyä. Joutsan ympäristötarkastaja Jukka Partanen kertoo, että öljyvuoto vaikutti vähäiseltä, vaikka kestikin useamman kuukauden. – Öljyvuoto lienee ollut mitattavissa pikemminkin kymmenissä kuin sadoissa litroissa, arvioi Partanen.

LUE LISÄÄ VIIKON 32 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100