Joutsan kirkko on ollut tiekirkkona ohikulkijoille avoinna kesäkuun 10. päivästä lähtien. Oppaat ovat kirkossa paikalla perjantaina viimeistä kertaa, mutta jo nyt voidaan sanoa, että tiekirkkotoiminta puolustaa paikkaansa. Tiistaina vuorossa olleet oppaat Lea Heikinoja ja Annikki Kerttula laskivat tilastoista, että kävijöitä on ollut yli 600 henkeä.
Kummatkin ovat olleet jo useampia vuosia niiden vapaaehtoisten joukossa, jotka vuorollaan esittelevät kirkkoa matkailijoille. Oppaita on ollut peräti 35 henkeä.
– Ulkomaalaiset ovat usein hyvin kiinnostuneita hirsirakentamisesta. Esimerkiksi hollantilaiset kertovat, että heidän kirkkonsa ovat kiveä, joten tällainen rakentaminen on heille aivan uutta, kertoo Kerttula.
Usein pyhätössä vierailevat myös entiset joutsalaiset tai heidän lapsensa Etelä-Suomesta.
– Eräskin poika halusi varta vasten esitellä tyttöystävälleen Joutsan kirkon. Siitä on myös pidetty, kun kanttori on harjoitellut soittamista uruillaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 31 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100