Toimitusjohtaja Pekka Pietilä, 59, eroaa Luhangan Osuuspankin palveluksesta ja siirtyy pankin tiedotteen mukaan eläkkeelle. Väliaikaisesti pankkia luotsannut joutsalainen Marja Paakkinen jatkaa toimitusjohtajan tehtävissä.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Pekka Pietilän toukokuun lopulla syylliseksi törkeän petoksen yrittämiseen. Rangaistukseksi hän sai yhden vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Tapaus on perua vuodelta 2008 ja liittyy Joutsan Konepalvelu Oy:n konkurssipesän sotkuihin. Luhangan Osuuspankissa kirjattiin väärä päivämäärä erään omakotitalon erityispanttaussitoumuksiin, mikä johti lopulta viranomaisten tutkintaan.

Pietilä on tehnyt päätöksestä valituksen hovioikeuteen. Pankin tiedotteen mukaan Pietilä pitää itseään edelleen syyttömänä.

LUE LISÄÄ VIIKON 28 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100