Joutsan sivistyslautakunnan kokous peruuntui viime viikon tiistaina, kun jäseniä ei saapunut riittävästi paikalle. Kokouksen peruuntuminen tämän vuoksi on kunnallispolitiikassa harvinaista, mutta Joutsan sivistyslautakunnalle kyse oli jo vaalikauden toisesta tapauksesta.
Sivistyslautakuntaan kuuluu yhdeksän jäsentä, joista kaksi on luhankalaisia. Kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kokous on päätösvaltainen, jos läsnä on vähintään viisi jäsentä tai varajäsentä.
Joutsan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Järvinen (kesk.) kertoo Joutsan Seudulle, että hänen tekisi nyt mieli pyytä ryhmäpuheenjohtajat puhutteluun.
– Ryhmillä on keskustelun paikka tehdyistä lautakuntapaikkavalinnoista ja tehtäviin valittujen henkilöiden sitoutumisesta. Lautakuntapaikkoja ei kannata ottaa, ellei kykene hoitamaan tehtävää, linjaa Järvinen.

Läsnä peruuntuneessa kokouksessa olivat varsinaisista jäsenistä puheenjohtaja Leo Niinikoski (sd.), Matti Kallioinen (kd.) sekä luhankalaisjäsen Mervi Nicklén (kesk.). Lisäksi läsnä oli Liisa Alfthan (kesk.), joka on Päivi Peltosen (kesk.) varajäsen.
Kokouksesta puuttuivat varapuheenjohtaja Jussi Seppälä (kok.), Piia Kauppi (kesk.), Jari Lintunen (kesk.), Hanna Ruunula (kok.) sekä luhankalaisjäsen Martti Markkanen (ly.). Edellä mainittujen varahenkilötkään eivät olleet paikalla.
Sivistyslautakunnan esittelijänä ja pöytäkirjanpitäjänä toimii peruspalvelujohtaja Päivi Hakulinen, joka oli läsnä. Kunnanhallituksen edustaja Martti Kuitunen (kesk.) oli paikalla myös. Kuitusen ja Hakulisen läsnäolo ei kuitenkaan vaikuta kokouksen päätösvaltaisuuteen, koska he eivät ole sen jäseniä.

Kokouksen asialistalla olisi ollut muun muassa Jämsään siirtyvän rehtorin Sami Lahden virkavapaus, Joutsan lukion tilanteen esittely sekä vuorohoidon linjauksien tekeminen. Lisäksi erään kunnan työntekijän eläkkeelle jääntiä koskeva päätös siirtyy nyt myöhemmäksi.
Päivi Hakulisen mukaan seuraavan kerran kokousta yritetään pitää 30. toukokuuta.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100