Kun Leijonat maanantaina saapuivat kultamitalit kaulassaan Suomeen, oli Helsingin Kauppatori ratketa liitoksistaan. Mukana juhlissa oli myös joutsalaista väriä. Maanantaiaamun aikana Joutsassa organisoitiin pikavauhdilla bussikuljetus kultajuhliin. Kuljetus oli haluttu, sillä voitonjuhiin lähti peräti 51 ihmistä. Sana kiiri nopeasti erityisesti lukiolla ja yläasteella. Puoli neljän aikaan matkaan lähtenyt bussi oli hyvissä ajoin perillä ja joukko pääsi hakeutumaan yleisömassan sekaan.

Lopulta puoli yhdeksän aikaan voittajajoukkue saapui torille. Putous-ohjelmasta tuttu hahmo Timo Harjakainen kutsui Leijonat yksitellen lavalle, jonka jälkeen tasavallan presidentti Tarja Halonen kävi onnittelemassa voittajia. Vaikka pelaajat olivat suurimmassa roolissa, totta kai lavalla oli mukana myös valmentajat sekä huoltotiimi, jotka olivat tärkeitä tekijöitä koko MM- turnauksen ajan. Seuraavaksi ohjelmassa oli yhteislaulua, ja niinpä kappaleet Ihanaa Leijonat ihanaa sekä Suomi on uusi maailmanmestari kaikuivat Leijonien johdolla. Ennen iltakymmentä Leijonat lähtivät poliisien saattueessa pois Kauppatorilta, ja niinpä joutsalaistenkin oli aika lähteä kotimatkalle. Bussi oli täynnä väsyneitä mutta iloisia juhlijoita, jotka vielä Joutsaan saapuessa jaksoivat huutaa illan aikana moneen kertaan kuuluneet sanat:
– Suomi on uusi maailmanmestari!

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100