Leivonmäen uimahallin tilat ovat aina loistaneet puhtauttaan. Nyt asiasta on olemassa virallista tietoa mustaa valkoisella. Terveystarkastajien raportti kertoo, että pintojen puhtaus allastiloissa, saunoissa ja pesuhuoneissa oli niin erinomainen, ettei huomautettavaa käytännössä ollut. Kun lisäksi tiedetään, ettei altaan veden laadussakaan ole ollut moittimista, niin uimarien todella kelpaa polskia Leivonmäen uimahallissa.
Tiedolla on merkitystä, sillä uimahallissa rekisteröidään 7.000 kävijää vuosittain. Mikäli hygieniapuoli ei olisi kunnossa, näin suurella suosiolla ongelmia saattaisi tulla esiin. Puhtaan jäljen takaa on löydettävissä kaksi henkilöä, joiden tekemän työn määrä ei asiakkaille paljastu.
Laitoshuoltaja Mervi Järvinen on siivonnut uimahallin pintoja jo kuuden vuoden ajan joka arkipäivä. Perjantaisin paikat saavat osakseen vielä tavallista tarkemman siivouksen, sillä silloin Järvinen jynssää harjalla ja desinfioi pesuaineilla oikein urakalla.
Terveystarkastajat ovat kiittäneet juuri Järvisen sitoutumista työhön. Heidän mukaansa siivouksen onnistuminen tällä tavoin kertoo, että fyysistä voimaa on käytetty aivan tosissaan. Näin siitä huolimatta, että kostea ja lämmin uimahalli ei ole niitä mukavimpia ympäristöjä siivota.
– Tulen uimahallia siivoamaan aina aamuisin, jotta ehdin saada kaiken valmiiksi ennen uimareiden saapumista. Työaikaa käytän tähän kohteeseen 3,5 tuntia, kertoo Järvinen.

Toinen uimareiden viihtyvyyden eteen työskentelevä henkilö on uimahallin valvoja Jari Hokkanen.
Hän tarkkailee veden puhtautta näyttein ja valvoo altaaseen liittyvää automatiikkaa. Näytteissä ei ole huomauttamista, sillä asiakaskunta on vakiintunutta ja siistiä.
Hokkanen on ollut kolme vuotta uimahallissa töissä, ja vain kerran on yksi näytteiden arvoista ollut kohollaan. Joku ei silloin ilmeisesti ollut peseytynyt kunnolla ennen kastautumista altaassa.
– Asiakkaathan tämän veden puhtaana pitävät omalla käytöksellään, kiittää Hokkanen.

LUE LISÄÄ VIIKON 18 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100