Demarien ja SAK:n paikallisosaston Joutsan perinteisessä vappujuhlassa oli sunnuntaina aistittavissa ajoittain jopa entisajan hurmoshenkeä. Juhlapuhuja, äskettäin kansanedustajan valtakirjan uusinut Tuula Peltonen (sd.) puhisi loppua oikeistopolitiikalle ja jopa elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sai sapiskaa.
– Eduskuntavaalin tulos toistaa historiaa. Oikeistohallitus menetti nyt 27 paikkaa. Kansa ei halua oikeistopolitiikan jatkuvan, Peltonen summasi.
Sosiaalidemokraattien Peltonen katsoi säilyttäneen pääpiirteittäin entiset asemat, vaikka esimerkiksi Keski-Suomessa puolue menetti yhden paikan. Yhdeksi syyksi hän näki sen, että toveri Reijo Laitisen aukolle ei löytynyt paikkaajaa.
Demarien vaalikampanjaa Peltonen piti kuitenkin selkeänä ja riittävän kiihkeänä. Hänen mukaansa takinkäännölle ei ole tarvetta, kuten ehkä perussuomalaisilla on. Peltonen painotti, että kansanedustajien kuntavierailut eivät ole turhia, vaan niissä kerätään kansalta tietoa. Vaalikampanjan aikana kansa nosti tapaamisissa esiin useita asiakysymyksiä.

LUE LISÄÄ VIIKON 18 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100