Luhangan palokunnan ajoneuvokannasta on poistettu vanha säiliöauto, koska pitäjässä on vaikeuksia saada tarpeeksi henkilöstöä hälytysosastoihin.

Tällä hetkellä palokunta toimii siellä yhden tänä keväänä uusitun sammutussäiliöauton sekä vuonna 2010 hankitun ensivasteauton voimin.

Hälytysosastossa toimii yhdeksän ihmistä, joista osa asuu kunnan ulkopuolella viikot. Pelastustoimen tehtäviin heistä voi osallistua vain kuusi, koska loput ovat ensivastekoulutettuja. Vuoden sisällä Luhangassa on ollut useita hälytyksiä, joihin ei sieltä ole saatu yhtään yksikköä liikkeelle.

– Henkilöstöpulan helpottaessa Luhangassa olemme valmiita lisäämään tarvittavaa kalustoa. Tällä hetkellä kalusto on riskianalyysin mukaan sopiva, kertoo palopäällikkö Lauri Laine Joutsan paloasemalta.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100