Joutsan kunta tahkosi viime vuodelta historiansa parhaan taloudellisen tuloksen. Tilinpäätöksen tulos on peräti 1,9 miljoonaa euroa plussalla. Samalla kunta sai kuitattua vanhat alijäämänsä ja viime vuoden jälkeen kunnalla on kertynyttä ylijäämää 0,4 miljoonaa euroa.

Kunnanjohtaja Harri Nissinen joutui tilinpäätöstä esitellessään toteamaan, että ennustaminen on vaikeaa.

– Vielä viime elo-syyskuussa kunnassa puhuttiin lomautusvaroituksista henkilökunnalle. Siihen nähden tulos oli ällistyttävän hyvä. Kunnassa on pidetty talous tiukkana, eikä ole hupuloitu rahoja. Mutta on mukana ollut myös onnea, tiivisti Nissinen.

Nissisen mukaan kunnan talous vaatii hyvästä tuloksesta huolimatta edelleen sopeuttamista. Muun muassa hallintoa tullaan tulevina vuosina supistamaan.

Historiallisen hyvän vuosituloksen taustalla on monia seikkoja. Talousarvioon nähden kunnan verotulot jäivät 127.000 alle tavoitteen. Menojen pienentyminen kuitenkin kompensoi verotulojen vähentymistä moninkertaisesti. Sosiaalitoimi alitti budjetin 243.000 eurolla ja terveystoimi lähes miljoonalla eurolla.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100