Entinen Joutsan kunnanvaltuutettu ja valtuuston varapuheenjohtaja Erkki Ruuhinen (kok.) on jättänyt poliisille helmikuussa tutkintapyynnön Niilo Peltosesta (kesk.). Ruuhisen mukaan Peltonen on julkaissut hänestä tahallaan vääriä ja perättömiä tietoja Joutsan Seutu -lehden yleisönosastolla.
Keski-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Olavi Saunamäki vahvistaa Joutsan Seudulle, että tutkintapyyntö on vastaanotettu ja että sen käsittely on aloitettu. Keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei toistaiseksi tiedota asiasta enempää.
Peltosen kirjoitukset olivat vastauksia Ruuhisen kirjoituksille ja haastatteluille Joutsan Seudussa. Peltonen puolusti muun muassa omaa puoluettaan, valtuutettu Terttu Hentistä (kesk.) ja rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy:tä.
Niilo Peltonen on Joutsan kunnanvaltuutettu sekä keskustan Joutsan kunnallisjärjestön puheenjohtaja. Ammatiltaan hän on poliisi. Peltonen toimii ylikonstaapelin virassa Joutsassa.