Kuntien määrä tulevaisuudessa oli yksi Joutsan vaalitentin värikkäimpiä puheenaiheita viime viikon keskiviikkona. Keskustan Mauri Pekkarinen muun muassa tivasi kokoomuksen Henna Virkkuselta listaa niistä viidestä kunnasta, jotka Keski-Suomeen jäävät. Pekkarisen mukaan kokoomus vaatii kuntien määrän pudottamista pakkoliitoksin 100–150:een, minkä Virkkunen kiisti.
– Tämä asia [kuntien määrä] on ollut esillä monessa muussakin tilaisuudessa, mutta vielä en ole kuullut listaa, elinkeinoministeri Pekkarinen jytisi Joutsan lukiolla.
– Kokoomus kannattaa vahvoja peruskuntia, jotka ovat riittävän elinvoimaisia ja vahvoja huolehtimaan kuntalaistensa palveluista. Nyt rakennetaan erilaisia himmeleitä kuntatason päälle tuottamaan palveluita. Pakkoliitoksia kokoomus ei kannata, sanoi joutsalaissyntyinen opetusministeri Virkkunen.
Kristillisdemokraattien Toimi Kankaanniemi oli myös huolissaan Virkkusen mainitsemista himmeleistä.
– Keski-Suomessa on kuusi erilaista perusterveydenhuollon mallia. Ne ovat monimutkaisia ja kalliimpia, Kankaanniemi sanaili.

Joutsan vaalikeskustelua oli kuuntelemassa liki sata kansalaista. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Joutsan demarit, kokoomus, keskusta ja kristillisdemokraatit.
Kuntien määrän ohella väittelyssä käytiin vilkasta mielipiteenvaihtoa myös muista ajankohtaisista asioista. Pitkään kunnallispolitiikassa toiminut ja itsekin eduskuntaan pyrkinyt Rauna Ahola kysyi, miten ehdokkaat aikovat läpi päästessään ajaa Keski-Suomen etua. Hän muistutti, ettei omaa maakuntaa pidä unohtaa.
Toimi Kankaanniemi kertoi, että maakunnan edustajat pitävät kyllä eduskunnassa yhteyttä. Samaan hengen vetoon hän muistutti, että hallituspuolueiden edustajilla on kuitenkin tapana toimia toisin. Hän paljasti, että esimerkiksi hätäkeskuksen siirtoa Jyväskylästä Vaasaan eivät keskustan ja kokoomuksen edustajat vastustaneet.

Lisäksi tilaisuudessa käytiin keskustelua muun muassa eläkeiän nostamisesta ja siitä, onko Suomi ajautunut luokkayhteiskunnaksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100