Joutsassa kohta kymmenen vuotta toiminut taidelaitos Haihatus aikoo laajentaa toimintaansa valtakunnalliseksi kulttuurikeskukseksi. Haihatus on ostamassa kunnalta nykyisen talonsa naapurista niin sanottua kurssikeskusrakennusta sekä purkukuntoista piharakennusta. Samalla Haihatus vuokraa rakennusten tontin 30 vuodeksi.

Kiinteistökauppa ja tontin vuokraus menevät vielä kunnanvaltuuston päätettäväksi. Mikäli kiinteistökauppa toteutuu, Koiravuoreen syntyy lähivuosina valtakunnallisestikin merkittävä monialainen taidekeskus.

Haihatuksen vetäjät Merja Metsänen ja Raimo Auvinen ovat hankkineet ensivaiheen yhteistyökumppaneiksi Keski-Suomen taidetoimikunnan, Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun.

Koiravuoren kurssikeskusrakennuksessa toimii tällä hetkellä Joutsan Päiväkeskusyhdistys, jolle Joutsan kunta on luvannut järjestää korvaavat tilat vuoden 2013 loppuun mennessä. Kunnanjohtaja Harri Nissisen mukaan korvaavista tiloista ei vielä ole tarkkaa suunnitelmaa, mutta uudet tilat tullaan kuitenkin järjestämään.

Haihatuksen väki korostaa, että alkuperäinen aloite kurssikeskuksen ostamisesta tuli kunnan puolelta, eikä Haihatus halua millään tavalla olla ajamassa päiväkeskusyhdistystä pois. Haihatuksen laskelmien mukaan kurssikeskusrakennuksessa on lähivuosina tiedossa remontteja lähemmäs sadalla tuhannella eurolla.

LUE LISÄÄ VIIKON 12 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100