Leivonmäen kirkkoherrana vuosina 1975–2007 toimineen rovasti Matti Kallioisen valokuva on nyt edeltäjiensä rinnalla. Valokuvaaja Reino Laukkasen otos paljastettiin hartaan juhlallisesti viime viikon tiistaina Leivonmäen seurakuntakodilla.

Kallioinen paljasti kiitospuheessaan, ettei ollut takavuosina kovin innostunut ajatuksesta, että hänkin olisi jonain päivänä edeltäjiensä valokuvarivin jatkona.

– Nyt olen kuitenkin hyvin otettu siitä, että olen kuvassa ja seinällä, hän painotti.

Tilaisuudessa oli läsnä paitsi seurakunnan työntekijöitä myös paljon seurakuntalaisia.

Kallioisen valokuvannut Reino Laukkanen painotti omassa puheenvuorossaan, että hän halusi Kallioisen kuvan asettuvan nimenomaan samaan jatkumoon muiden kanssa. Hän totesi, että taiteilijat ottavat tänä päivänä paljon vapauksia jopa muotokuvissa.

– Meneepä seurakuntakodissa mihin kulmaan hyvänsä, niin Matti katsoo silmiin, kuten Matti on meitä katsonut koko ajan, kiitteli Pertti Lahtonen, joka toimi tilaisuuden juontajana ja oli yksi valokuvahankkeen puuhamiehistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 9 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100