Äärimmäisen arktinen sää vaikeutti suuresti 59. Joutsan hiihtojen järjestämistä lauantaina. Vielä aamulla pakkanen kieppui 30 miinusasteen tuntumassa, mutta lauhtui sitten sen verran, että kisat pystyttiin viemään läpi. Pakkastilanne vaikutti kuitenkin ennakkoilmoittautujien määrään ja myös itse kisapäivänä osallistumisten peruutuksiin. Moni jätti kylmyyden takia Joutsan kisat väliin.
– Etenkin kansallisen tason hiihtäjissä oli muutamia nimekkäitä poisjääntejä, kuten Jesse Väänänen ja Satu Pirttiniemi. Pakkanen tosiaan karsi kilpailijoita, mutta kun siirsimme kisojen alkamista iltapäivän puolelle, niin startti tapahtui ihan sallituissa 17–18 asteen miinuslukemissa, kertoo Teuvo Kuitunen kisajärjestäjien puolesta.

Ennakkoon oli tiedossa, että Joutsan hiihdoissa nähtäisiin kovia menijöitä laduilla. Poisjäämisistä huolimatta joukko koostui kansallisissa sarjoissa niistä, jotka olivat juuri ja juuri karsiutuneet Oslon MM-kisajoukkueesta.
Kun Väänänen oli poissa, Jämsänkosken Ilveksen Henri Jeloselta puuttui selvä haastaja. Oulun Hiihtoseuran Jarmo Rissanen kisasi kuitenkin tiukasti Jelosen kanssa jääden hopealle vain sekunnin erotuksella.
Maija Saarinen on viime aikojen tulosten mukaan kovassa iskussa. Moni piti häntä ennakkoon yhtenä voittajasuosikeista, mutta voiton ylivoimaisuus oli silti yllätys. Saarinen voitti ajalla 21.43,9. Seuraavalle sijalle hiihtänyt Vihdin Viestin Heli Peltonen kellotti ajaksi 22.52,9, joten Saarisen voitto oli selvä.

LUE LISÄÄ VIIKON 8 JOUTSAN SEUDUSTA.
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100.