Vaasan hovioikeus on muuttanut entisen joutsalaisopettajan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä saaman ehdottoman vankeusrangaistuksen ehdolliseksi. Tämä tarkoittaa, että mies ei joudu vankilaan, kuten käräjäoikeus ensin päätti.
Vankeusrangaistuksen pituuden, yhdeksän kuukautta, hovioikeus piti ennallaan. Ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaika päättyy vuoden 2012 lopussa.
Ehdolliseksi rangaistus muuttui siksi, koska joutsalaismiehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa, toteen näytettyjä sukupuoliyhteyksiä alle 15-vuotiaan kanssa oli vain yksi kerta ja koska seksiin ei liittynyt pakottamista.
Hovioikeus alensi myös käräjien määräämiä korvauksia muutamalla sadalla eurolla. Miehen maksettavaksi jäi nyt noin 5.600 euroa.
Teosta tuomittu, vuonna 1972 syntynyt joutsalaismies toimi matematiikan opettajana entisellä Joutsan-Luhangan yläasteella. Sivistyslautakunta erotti hänet pian käräjäoikeuden päätöksen jälkeen. Hän ei ole toiminut opettajana sen jälkeen, kun tieto rikosepäilyistä kiiri kuntaan.
Joutsan sivistysjohtaja Jorma Mäkinen kertoo, että hovioikeuden päätöksellä ei ole vaikutusta kunnan tekemään erottamispäätökseen. Tämä siksi, koska kyse on vain rangaistuksen alentamisesta, ei tuomion kumoamisesta.
Hovioikeus julkisti tuomion 3. tammikuuta. Tapausta käsiteltiin Vaasan hovioikeudessa viime syksyn ja alkutalven ajan.

LUE LISÄÄ VIIKON 2 JOUTSAN SEUDUSTA.
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100