Perusterveydenhuollon palveluiden tuottamistavassa tulee 1. tammikuuta alkaen suurin muutos vuosikymmeniin, mutta kuntalaisille muutokset jäävät melko vähäisiksi.

Joutsan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän toiminta käytännössä loppuu ja tilalle tulee Keski-Suomen seututerveyskeskus.

Lääkäripäivystys jatkuu entisellään Joutsassa, eli maanantaista perjantaihin aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Lauantaisin päivystys on aamukymmenestä iltapäivän neljään. Muuna aikana lääkäripäivystys on edelleen keskussairaalassa Jyväskylässä.

Jotta lääkärien vastaanotto ei ruuhkaantuisi turhaan, on tarjolla jatkossakin niin sanottu hoitajavastaanotto.

– Terveyskeskuksessa asioitaessa olisi hyvä pitää mukana oma lääkitys. Se olisi meille käytännön kannalta tärkeää, muistuttaa ylilääkäri Irmeli Räsänen.

Laboratorion aikatauluihin tulee muutoksia. Kiireettömät näytteet otetaan jatkossa ainoastaan aamupäivisin kello puoli kahdeksan ja puoli kahdentoista välillä. Päivystyksen tarvitsemia näytteitä sen sijaan otetaan vielä iltapäivälläkin.

Röntgenin ja fysioterapian toimintaan ei tule muutoksia. Reseptit voi uusia apteekin kautta kuten ennenkin. Suurin hässäkkä liittynee puhelinnumeroihin, jotka menevät kaikki uusiksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 52 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100