Seuraavina vuosina Joutsan seurakunnan taloudessa noudatetaan tiukkaa talouslinjaa. Viesti oli, että vain pakolliset hoidetaan, eikä investointeja juuri tehdä.
Tosin on muistettava, että taustalla väijyy tarve tehdä jotain vanhalle seurakuntakodille. Uudet kirkkovaltuutetut joutuvat jossain kohtaa kauttansa päättämään miljoonainvestoinnista, jolla joko rakennetaan uutta tai korjataan vanhaa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi keskiviikkoiltana budjetin vuodelle 2011 ja taloussuunnitelmat vuosille 2012 ja 2013. Niukan budjetin suurimmat rahasummat liittyvät kirkon yhteisiin hankkeisiin, joihin jokaisen seurakunnan on pakko osallistua.
Tällainen on esimerkiksi alueellinen IT-keskus, jotka huolehtivat seurakuntien tietotekniikkapalveluista. Kulut ovat nousseet arvioidusta, ja niinpä Joutsan osuus maksuista on 21.000 euroa seuraavan vuoden aikana.
– Muilta osin talousarvio on erittäin niukka ja siihen ei ole otettu uusia kustannuseriä, evästi talouspäällikkö Eila Pälvimäki seurakuntapäättäjiä.
Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen osalta tehdään vain välttämättömät kunnostustyöt. Luhangan kesäkirkon urut vaativat remontin jälkeen puhdistusta, mutta toimenpide on siirretty muutaman vuoden päähän.
Palkkausjärjestelmän seuraavaa vaihetta harkinnanvaraista palkanosaa ei oteta käyttöön vuonna 2011. Myös henkilökunnan virkistystoiminnasta karsitaan.
Investointilista on pieni. Pekkasten leirikeskuksen majoitusrakennuksen palovaroittimet uusitaan sekä kytketään palovaroitinkeskukseen. Uuden seurakuntakodin hankesuunnittelu saa niin ikään jatkoa.
– Talousarvio osoittaa 79.000 euron vuosikatetta ja 111.500 euron alijäämää poistojen jälkeen. Arvio vaatii työaloilta tarkkaa kustannusseurantaa ja tarvittaessa lisäsäästöjä, kertoi Pälvimäki.

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100