Joutsan kunnanvaltuusto näytti maanantai-iltana, kuinka demokratia toimii. Äänestyksiä oli poikkeuksellisen paljon, peräti seitsemän kappaletta.
Merkittävin päätös koski koulukeskuksen peruskorjausta.

Pitkän polemiikin ja äänestysruletin saattelemana kunnanhallituksen pohjaesitys ei lopulta kuitenkaan muuttunut. Yhtenäiskoulun peruskorjaus käynnistetään vuoden 2011 lopulla suunnittelutyöryhmän esityksen mukaisesti. Hanke aloitetaan kuitenkin vasta sitten, kun korjattaviksi aiottujen tilojen kuntotutkimukset ovat valmistuneet keväällä.
Eero Peltoniemi (sd.) esitti, että peruskorjaus pitäisi unohtaa ja rakentaa mieluummin uudisrakennusosa lukion kylkeen. Vanhojen tilojen kunto tulisi selvittää.
Marjatta Saarinen (kok.) esitti, että korjauksia ei tehdä ensi vuonna, vaan keskitytään suunnittelemaan uudisrakennus ja tekemään kuntotutkimus entisistä tiloista. Erkki Ruuhinen (kok.) oli samoilla linjoilla kuin Saarinen. Hän halusi myös ely-keskuksesta sitovan vastauksen hankkeen rahoituksesta, mikäli projekti siirtyisi vuoteen 2013.

Loppujen lopuksi Ruuhinen veti esityksensä pois ja kannatti Saarisen esitystä. Kun Peltoniemeä ei kannatettu, valtuusto äänesti Saarisen ja hallituksen pohjaesityksen välillä. Päätös syntyi selvin numeroin 20-6 yhden äänestäessä tyhjää.

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100