Vaikka talouskurimus koettelee pitäjiä ympäri maan, niin Luhanka jatkaa voimakkaita investointeja. Päättyvän vuoden aikana Luhanka on investoinut reippaalla 700.000 eurolla ja osapuilleen saman verran euroja kuluu myös ensi vuonna.

Vuoden 2011 talousarvioehdotus pitää sisällään lämpövoimalan ja -verkon rakentamisen Luhangan kirkolle, pientä remonttia vanhainkodilla, Tammijärven ja kirkonkylän välisen vesi- ja viemärilinjan rakentamisen jatkamisen sekä suurimpana erityisryhmien vuokratalon rakentamisen aloittamisen.

Käyttötalouden menot ovat yhteensä 5,8 miljoonaa euroa, missä kasvua edellisvuoteen on 4,8 prosenttia. Reippaimmat menolisäykset osuvat jälleen sosiaali- ja terveystoimen alle.

– Perusterveydenhoito on iso kysymysmerkki. Mikä on tuottavuuden ja tehokkuuden taso uudessa seututerveyskeskuksessa, pohtii kunnanjohtaja Reijo Urtti.

Verotulot ovat pitkälti edellisvuoden kertymän, eli parin miljoonan euron tasolla. Valtionosuuksien arvioidaan olevan vuonna 2011 noin 2,85 miljoonaan euroa.

Vuosikate jää kuitenkin 36.000 euroa alle tarvittavan. Urtin mukaan vaje pyritään kuromaan matkan varrella kiinni.

LUE LISÄÄ VIIKON 50 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100