Kaupunkien trendilukiot ja erityisesti ammattikoulut ovat kahmaisseet viime vuosina ison osan Joutsan yseistä. Jostain syystä ysiluokkalaiset eivät ole kokeneet Joutsan lukiota houkuttelevana vaihtoehtona, vaikka siellä opiskelevien kommentit ja kokemukset ovat täysin toisenlaisia.

Nyt tälle kehityskululle halutaan laittaa stoppi. Oppilaat ja henkilökunta ovat ryhtyneet suoranaiseen vastaiskuun. Joutsan lukion hyviä puolia ja monia etuja kaupunkikouluihin nähden korostetaan nyt useissa eri yhteyksissä.

Yksi uusista ponnistuksista oli tiistaina lukiolla järjestetty avoimien ovien ilta. Se kohderyhmänä olivat vuoden ysiluokkalaiset ja näiden vanhemmat.

– Kerromme konkreettisesti, millaista opiskelu Joutsan lukiossa on. Abit kertovat syksyn ylioppilaskirjoituksista. Ykköset ja kakkoset esittelevät Comenius-projektia. Opettajat esittelevät taas omia aineitaan, paljasti opettaja Sisko Minkkinen Joutsan Seudulle ennakkoon.

LUE LISÄÄ VIIKON 48 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100