Suurin osa joutsalaisista kiinteistöyhtiöistä on lähtenyt mukaan energiajakeen keräilyyn. Energiajae on poltettavaksi, eli sähkö- tai lämpöenergian tuottoon soveltuvaa jätettä. Myös yksityistalouksien on mahdollista liittyä rinkiin mukaan.

– Kotitalouksissa syntyvistä jätteistä jopa 90 prosenttia käy energiajakeeksi, painottaa Joutsan Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Petri Parhiala.

Energiajaetta on kerätty Joutsassa kesästä 2009 alkaen. Viimeisin sysäys oli, kun noin 40 kiinteistöyhtiötä siirtyi pari viikkoa takaperin mukaan keräilyyn.

Joutsan alueella on enää noin kymmenkunta taloyhtiötä, jotka syystä tai toisesta eivät ole keräilyringissä mukana. Luhangassa energiajakeen erilliskeräystä ei vielä ole tarjolla.

Kyse ei ole pelkästä lajittelun ilosta ja viherpiipertämisestä, vaan kiinteistöyhtiö tai kotitalous saa energiajaetta luovuttamalla suoraa taloudellista hyötyä.

Kuivajätteen määrä vähenee murto-osaan energiajakeen keräilyn myötä. Energiajaeastian tyhjentäminen on puolestaan jopa kolmanneksen edullisempaa kuin kuivajäteastian.

LUE LISÄÄ VIIKON 48 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus p. 0201 876 100