Joutsan kunnan omistamissa Valkharjuntien vuokrarivitaloissa on paljastunut ongelmia sisäseinissä. Kesän mittaan on varmistunut, että sisäseinät on tehty suunniteltua heikommasta materiaalista.

Vuosina 2005 ja 2006 rakennettujen rivitalojen asuinhuoneistojen sisäseinien piti olla tehty niin sanotusta erikoiskovasta kipsilevystä (EK). Tätä edellytettiin myös suunnitelmissa. Nyt on paljastunut, että kaikkiin kohteen 18 asuntoon on käytetty tavallista kipsilevyä.

Epäilys suunnitelmissa edellytettyjen EK-kipsilevyjen puutteesta lähti itämään, kun seinille tehtyjen ripustusten kanssa oli vaikeuksia. Myös normaali asuminen aiheutti oletettua enemmän jälkiä sisäseiniin.

Rivitalot rakentanut urakoitsija on myöntänyt virheen. Kunta ja urakoitsija neuvottelevat parhaillaan siitä, miten erhe hyvitetään tai korjataan.

LUE LISÄÄ VIIKON 42 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS p. 0201 876 100