Joutsalaisen pariskunnan eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemä kantelu taksien suorakorvausjärjestelmästä on johtanut tapauksen tutkinnan käynnistymiseen. Ratkaisun oikeusasiamies tekee aikaisintaan loppuvuodesta, todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

Kantelijoiden mukaan Keski-Suomessa kokeiltavana oleva taksien suorakorvausjärjestelmä rikkoo heille perustuslain takaamia oikeuksia. Kantelu perustuu siihen, että uudistusten jälkeen niin sanotut Kela-kyydit eivät enää ole yhtä toimivia kuin ennen. Lisäksi kyydin tilaaminen on kalliimpaa kuin tavallisen taksikyydin tilaaminen.

Kantelu on jätetty 4. elokuuta, ja Joutsan Seutu uutisoi siitä tuolloin. Oikeusasiamies on sittemmin ottanut asian käsittelyynsä ja pyytänyt lausunnot sekä Kansaneläkelaitokselta että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta. Lausuntojen takaraja on 22. marraskuuta.

LUE LISÄÄ VIIKON 42 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS p. 0201 876 100