Joutsan lukion kouluravintola sai viime viikolla nimikilpailun perusteella valitun uuden nimen. Voittajaksi valittiin lukion kakkosluokan oppilaan Tuomas Hauvalan ehdotus "Jousi".
– Kilpailuun tuli monenlaisia ehdotuksia, mutta harkitsimme tämän nimen kuvaavaksi ja neutraaliksi. Jousi viittaa myös lukion ohi kulkevaan Jousitiehen, kertoo ravitsemustyönjohtaja Eira Kuitunen.
Kuitusen lisäksi kouluravintolassa työskentelee kolme ravitsemustyöntekijää sekä osa-aikaisena yksi laitoshuoltaja. Ruokaa tehdään päivittäin noin 430 oppilaalle sekä noin 25 henkilökuntaan kuuluvalle. Muu koulun väki syö lukion ruokasalissa, mutta alakoulun ykkös- ja kakkosluokkalaisille ruoka viedään luokkiin. Lisäksi iltapäiväkerho Reppuun viedään kouluravintolasta välipalatarvikkeet.
Kouluravintolan toimintaa kehittämään on noin vuosi sitten perustettu makuraati, jossa oppilaat, vanhemmat ja henkilökunta voivat keskustella kouluruuasta kouluravintolan väen kanssa. Makuraadissa on ollut alakoulusta, yläkoulusta ja lukiosta kaksi oppilasta kustakin. Lisäksi raadissa on ollut vanhempien ja opettajien edustus sekä kouluterveydenhoitaja.
– Makuraadissa kuulemme oppilaiden mielipiteitä kouluruuasta ja meiltä voi kysellä asioita, jotka kouluruokailussa askarruttavat, kertoo Kuitunen.
Kuitusen mukaan koululaisten suosikkiruokia ovat muun muassa pinaattiohukaiset, lihapullat, liha-makaronilaatikko ja jauhelihakastike. Kalaruuista uusi suosikki on ollut grillilohi. Myös perinteiset kalapuikot maistuvat koululaisille.

LUE LISÄÄ VIIKON 41 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS p. 0201 876 100