Keskimaa aikoo aiempien lupaustensa mukaisesti rakentaa Joutsaan ABC-liikenneaseman. Suunnittelu on jälleen käynnissä ja hankkeen arvioitu aikataulu julkaistaan vielä loppuviikon aikana.
Alkuperäisen aikataulun mukaan ABC-aseman rakentamisen piti käynnistyä jo viime keväänä. Aloitus viivästyi ja lopulta kesäkuun alussa Keskimaa tiedotti aikalisästä.
Joutsan kunta kertoi tuolloin olevansa valmis jättämään korvaushakemuksen, sillä Oravakiven alueen rakentamiseen on palanut runsaasti verovaroja. Osa kunnallispoliitikoista tulkitsi aikalisän jopa niin, että Keskimaa luopui hankkeesta kokonaan.
– Keskimaa ei missään vaiheessa ole ollut lopettamassa Joutsan ABC-hanketta, painottaa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.
Toimitusjohtaja Määtän mukaan aikalisään oli kaksi perusteltua syytä. Ensinnäkin hankkeen kokonaiskustannukset nousivat yllättävän suuriksi. Keskimaa oletti, että aika hankkeen kilpailutukselle olisi ollut otollinen, mutta toisin kävi. Toisekseen aukioloaikalain muutos vaikutti oleellisesti myös ABC-ketjun myyntiin.

LUE LISÄÄ VIIKON 39 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS p. 0201 876 100