Joutsan ensi vuoden budjetti on vasta hahmottumassa, mutta jo nyt on selvää, että menot ovat räjähtäneet käsiin. Tämän vuoden tulos menee noin 130.000 euroa miinukselle.

Samaan aikaan kunnallisveron tuotto väheni täällä 4,6 prosenttia, kun valtakunnallinen keskiarvo on -0,4 prosenttia. Veroprosentti olisi pitänyt nostaa 19,0:sta 19,9:ään, jotta verotuloeurot eivät olisi vähentyneet. Mitään lisäystä verokertymään ei ole odotettavissa.

Joutsan ja Leivonmäen yhdistymisestä tullut miljoonan euron vuosittainen avustus poistuu myös budjetinlaatijoiden keinovalikoimasta. Sosiaalitoimi on laskenut kulujensa nousevan 17,6 prosenttia. Kyseessä on noin miljoonan euron summa.

Aukon hätäpaikkaukseksi kunta hakee harkinnanvaraista valtion avustusta miljoona euroa.

LUE LISÄÄ VIIKON 39 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS p. 0201 876 100