Joutsan 150-vuotisjuhlia vietettiin puolentuhannen joutsalaisen ja Joutsan ystävän voimin liikuntahallilla. Korkea-arvoisimpia vieraita olivat paikalliset sotiemme veteraanit, ministerit Juha Rehula sekä Henna Virkkunen, joukko maakunnan kansanedustajia sekä Mikkelin piispa Seppo Häkkinen.
Juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kunnallisneuvos Terttu Hentinen lupaili tervehdyssanoissaan omaleimaista ja kotikutoista juhlaa ja sellainen kaksi- ja puolituntinen saatiinkin nauttia.
Puheiden lisäksi joutsalaisuuden olemusta hahmotettiin historiallisessa näytelmässä sekä koululaisten ohjelmanumerossa. Tuula Lindroosin kirjoittamassa näytelmässä käytiin humoristisin ja koskettavinkin katkelmin läpi joutsalaisten historiaa 150 vuoden ajalta.
Erityisen hieno oli Susanne Roosin ohjaamien lasten esitys, jonka päätteeksi lasten toivekassi luovutettiin kunnanjohtajalle. Juhlan musiikista vastasi Sakari Ainalin kokoama juhlayhtye sekä Sinikka Lahden johtama lähes 50-henkinen suurkuoro.

LUE LISÄÄ VIIKON 35 JOUTSAN SEUDUSTA.
TEE KESTOTILAUS: 0201 876 100