Noin 50 ekaluokkalaista aloitti keskiviikkona koulutyönsä Joutsan seutukunnan oppilaitoksissa. Joutsan poliisi tehostaa liikennevalvontaa koulujen alkamisen myötä. Syynissä ovat muun muassa ajonopeudet.

Kaverukset Iida Oittinen ja Tinja Toivonen aloittavat molemmat koulutaipaleensa Pohvinrinteellä Joutsan kirkolla. Tytöt eivät ole harmissaan vaikka aloittavat koulun eri luokilla, sillä välitunneilla pääsee kaverin kanssa leikkimään. Yleensä ekaluokkalaiset jännittävät kouluun lähtemistä, mutta tytöt kertovat heidän jännityksen olevan poissa.

– Ainoastaan uudet luokkakaverit jännittävät. Koulu on tuttu, sillä siellä on käyty tutustumassa pari kertaa, Toivonen perustelee.

Vanhempi konstaapeli Eero Mällönen Joutsan poliisista kertoo liikenteen valvomista tehostettavan koulujen alkaessa.

– Pari ensimmäistä koulupäivää valvomme erityisesti nopeusrajoitusten noudattamista koulun lähettyvillä ja turvaamme näin koulumatkat, Mällönen listaa.

LUE LISÄÄ VIIKON 32 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 10