Poliisi on saanut kiinni leivonmäkeläiseltä vanhukselta heinäkuun alussa rahaa huijanneet kolme nuorta. He ovat osa nuorten muodostamaa rikollisliigaa, johon kuuluu tällä tietoa ainakin kymmenen jäsentä.

Liiga on tehtaillut kevään aikana erilaisia huijauksia ja petoksia ympäri valtakuntaa.

Leivonmäen tempaukseen osallistui ainakin vuonna 1990 syntynyt nainen sekä vuosina 1993 ja 1994 syntyneet miehet. 1993 syntynyttä epäillään yhdeksi liigan päätekijöistä. Epäillyt eivät ole kotoisin Joutsan seutukunnalta, vaan eri puolilta Suomea.

Leivonmäellä kolmikko onnistui klassisessa vanhusten höynäytyksessä. Kolme siististi pukeutunutta nuorta kertoi olevansa avun tarpeessa ja pääsivät näin sisälle asuntoon.

Nuorista kaksi keskittyi jututtamaan asukasta. Kolmas penkoi sillä välin paikkoja ja varasti 450 euroa rahaa. Lisäksi hän tutki asukkaan tiliotteita ja otti mukaan pankin asiakaskortin.

Seuraavana päivänä vanhus sai useita puheluita, joissa soittajat esittäytyivät rikospoliiseiksi. He pyysivät, että pankkikortti pitäisi jättää tunnusluvun kera postilaatikkoon, josta poliisi sen sitten noutaisi. Tähän lankaan asukas ei mennyt.

LUE LISÄÄ VIIKON 30 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100