Mieskonmäen koulukuljetusten järjestelyistä on paljastunut uutta tietoa. Hirvensalmentietä käyttäneet koulun ylempien luokkien oppilaat eivät ole saaneet kuljetusta taksien vapaiden paikkojen, vaan tien vaarallisuuden vuoksi.

Kyse on koulun silloisen johtajan Mika Sirkan tekemästä linjauksesta. Sirkka siirtyi sittemmin Joutsan yhtenäiskoulun vararehtoriksi ja nyt tien vaarallisuutta arvioi sivistystoimenjohtaja Jorma Mäkinen.

1. ja 2. luokan oppilaat saavat Joutsassa koulukyydin, jos matkaa koululle on yli kaksi kilometriä. Tästä vanhemmat saavat kyydin yli viiden kilometrin matkoille.

Jorma Mäkisen arvio perustuu valtakunnalliseen Koululiitu-ohjelmistoon.Koululiitu arvioi kiistanalaisen Hirvensalmentien pätkän vaaralliseksi 2. ja 3. luokan oppilaille. Lisäksi osan matkaa se on vaarallinen vain 1. luokan oppilaille.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100