Lauantaina Joutsan ampumaradalla oli nähtävissä tekemisen meininkiä. Paikalliset koneurakoitsijat pistivät rataa kuntoon talkoilla. Työt liittyvät laajempaan vuoden 2011 loppuun kestävään hankkeeseen, jonka aikana ampumarata modernisoidaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jyrki Ilmonen taustoittaa, että kunta edellytti ympäristöluvan myöntämisen yhteydessä muutamia parannuksia radalle. Yhdistyksen hallitus päätti lähteä ajanmukaistaa vaadittua suuremmassa mittakaavassa. Hankerahoitus tuli puoltavalla leimalla varustettuna toukokuussa.

Radalle tehdään kolmet uudet vallit. Näillä alue jaetaan lohkoihin ja sitä kautta saadaan lisättyä turvallisuutta ja ennen kaikkea melua vähennettyä.Kun modernisointi on saatu valmiiksi, radalla voidaan ampua kolmessa kohtaa yhtä aikaa. Entisessä kuosissaan siellä onnistui vain yksi ammuntamuoto kerrallaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100