Sahdin puuttuminen Joutopäiviltä sai monen Joutopäivävieraan ymmälleen. Puuttumisen syynä on Joutsan Sahti Oy:n tilanne, sillä yhtiöllä ei ole tällä hetkellä sahdille sopimusvalmistajaa. Muita, kauempana sijaitsevia sahdin teollisia tuottajia ei puolestaan nähty järkeviksi vaihtoehdoiksi.

Järjestyksessään 39. Joutopäivät järjestettiin melko pitkälti viime vuonna uudistetun formaatin mukaisina. Tapahtumat keskittyivät lukiolle ja lauantain ohjelma oli siellä ilmaista.

Luhangan Laulajien ja Lakeuden Laulajien esiintyessä lukion parkkipaikka täyttyi hiljalleen lauantaina. Siitä euroviisuissa vierailleen Kuunkuiskaajien olikin hyvä jatkaa. Lauantain iltatilaisuudessa sen sijaan ei koettu vuoden takaista kansainvaellusta. Meiju Suvas ja Ron Jeremy Big Band vetivät onnistuneet keikat, mutta varsinainen vetonaula puuttui.

Oheistapahtumat keräsivät väkeä kauttaaltaan mainiosti. Huttulan JP-klubeille myytiin yhteensä yli 700 lippua. Lastenkonsertti Honkalassa oli loppuunmyyty. Myös Pirjo Kämpin konsertti täytti pääosan Joutsan kirkosta. Lukion näyttelyissä kävi jopa tuhat henkeä.

LUE LISÄÄ VIIKON 28 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100