Kela-kyytien uusi tilausjärjestelmä ei ole toiminut odotetusti. Taksien saamisessa on ollut kahden ensimmäisen toimintakuukauden aikana merkittäviä viiveitä ja ihmiset ovat jääneet jopa vaille sairaalahoitoa.

Ylilääkäri Irmeli Räsäsen mukaan Joutsassa on tapauksia, joissa sovitut tutkimukset ovat jääneet tekemättä, kun tilattua taksia ei ole kuulunut. Esimerkiksi keskussairaalasta varattuja aikoja on jäänyt käyttämättä.

Taksien odotusajat ovat venyneet vartista jopa useampaan tuntiin niin vanhainkodeilla kuin Joutsan terveyskeskuksessa. Kun taksien perään on soiteltu, on autoja saattanut tulla paikalle jopa kaksi tai kolme.
Tilauskeskuksen puhelinvaihde on myös ollut ruuhkainen.

Lisäksi asiakkaiden keskuudessa on ollut suurta epätietoisuutta siitä, mistä puhelinnumerosta Kela-kyydit pitäisi tilata.

LUE LISÄÄ VIIKON 27 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100