Luhangan kunnan Tammijärven koulun viereen kaavailema lietteen vastaanottoasema on saanut naapuruston takajaloilleen. Vastaanottoasema on tarkoitus sijoittaa nykyisen jätevedenpuhdistamon paikalle ja hyödyntää puhdistamon käytöstä vapautuneita säiliöitä.

Asukkailla on kokemusta jätevedenpuhdistamon aiheuttamista päivittäisistä haitoista vuosikausien ajalta. Lisäksi asukkailla on muistissa muutaman vuoden takainen puhdistamon ylivuoto, joka aiheutti merkittävän jätevesipäästön viereisen Tammijärven selälle.

Lieteasemaa on palloteltu Luhangan kunnanhallituksessa viime talvesta alkaen. Viimeisimmän päätöksen mukaan lieteaseman rakentaminen kilpailutetaan kesän aikana. Tarjouskilvan tulokset saadaan loppukesästä ja asiaa käsitellään seuraavan kerran elokuussa kunnanhallituksessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 26 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100