Keski-Suomen pelastuslaitos on sijoittanut Luhankaan ensivasteauton. Sen toivotaan nopeuttavan avun perille saantia. Ensivasteyksikkö lähtee liikkeelle esimerkiksi sairauskohtauksien tai loukkaantumisten seurauksena.
Tähän asti Luhangan paloaseman kalustoon on kuulunut vain sammutus- ja säiliöautot sekä pelastusvene.

Ensivasteauto ei vastaa ambulanssin hoitotasoa, mutta monessa tapauksessa siitä on korvaamaton apu. Auto on varustettu hapenantolaitteilla ja defibrillaattorilla, jota voidaan käyttää potilaan elvyttämisessä.

Myös Leivonmäen paloasema on saanut kalustotäydennystä. Keväästä alkaen käytössä on ollut uusi alumiininen moottorivene. Se korvaa vanhan kumiveneen. Joutsaan on puolestaan sijoitettu uusi öljyntorjuntakontti, joka pitää sisällään 600 metriä öljypuomia. Öljyntorjuntakontin on oltava myös sellaisessa valmiudessa, että se voidaan nopeasti kuljettaa muualle Suomeen. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi suuremman öljykatastrofin sattuessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 26 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100