Juhannuspäivänä Leivonmäellä vietettiin kirkon 50-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa olivat jumalanpalvelus, kirkkokahvit sekä varsinainen juhla kirkossa.

Nykyinen kirkkorakennus on Leivonmäen kolmas kirkko. Ensimmäinen rukoushuone rakennettiin vuonna 1774. Rakennus kävi kuitenkin pieneksi kasvavalle väelle, joten vuonna 1873 rakennettiin seuraava kirkko. Vuonna 1958 peruskorjauksen aikaan kirkko paloi kelvottomaksi, jonka jälkeen vuonna 1960 vihittiin käyttöön nykyinen kirkko.

Juhlassa päästiin nauttimaan monipuolisista puheenvuoroista sekä monista musiikkiesityksistä. Juhlassa juontajana toimi Kalevi Puttonen, joka kertoi juhlien suunnittelun alkaneen kappelineuvostossa kaksi vuotta sitten.

Seurakuntalaisten puheenvuoron piti kotiseutuneuvos Niilo Kukkanen. 30 vuoden luottamuskauden perusteella hän painotti yhteistyön toimineen seurakunnan ja kyläläisten välillä erinomaisesti. Kukkanen toivoi seurakuntalaisten rakentavan edelleen samanlaisen yhteistyön uuden kirkkorouvan kanssa. Hän myös toivoi kirkolle palamatonta tulevaisuutta.

LUE LISÄÄ VIIKON 26 JOUTSAN SEUDUSTA
TEE KESTOTILAUS: p. 0201 876 100