Hoivakoti Pajulinnun toimintaa pyörittävä Mehiläinen kaavailee Leivonmäelle merkittävää laajennusta. Ensimmäiset suunnitelmat ovat valmiina ja Mehiläisellä on valmius käynnistää hanke nopeimmillaan jo tänä kesänä.
Mehiläisen asumispalveluiden sektorijohtajan Petri Kokkosen mukaan uusia tiloja on kaavailtu erityisesti dementiahoidon tarpeisiin. Tilastojen perusteella moisille tiloille on seutukunnalla kova tarve vuoden tai kahden sisällä. Hankkeen käynnistyminen edellyttää kuitenkin kysyntää ja yhteistyötä alueen kuntien kanssa.
– Tyhjiä tiloja ei kannata tehdä, linjaa Kokkonen.
Nykyisellään Pajulinnussa on 16 vanhuksille tarkoitettua hoitopaikkaa, johon on tullut kevään aikana tehdyn remontin myötä kahden lisäys. Pajulintu työllistää kaikkeaan kymmenen henkeä.
Laajennuksessa nykyisten toimitilojen oheen rakennettaisiin uusi siipi, johon tulisi 16 asiakaspaikkaa dementiahoitoa tarvitseville. Rakennushankkeen arvo olisi noin 1,5 miljoonaa euroa. Työpaikkoja tulisi lisää toiset kymmenen.

Pajulintu ajautui konkurssiin viime vuoden lopulla, mutta toiminta on jatkunut ilman katkoja. Konkurssipesä sopi toiminnan väliaikaisesta pyörittämisestä Joutsan kunnan kanssa.
Mehiläisen vastuulle toiminta siirtyi virallisesti huhtikuun alusta lukien. Tilat osti puolestaan Lakeuden Tupa Oy.
Mehiläinen tunnetaan parhaiten lääkäri- ja terveydenhuoltopalveluistaan, joita se tarjoaa ympäri valtakuntaa. Pajulinnun tapaisia vanhusten hoivakoteja Mehiläinen omistaa muutamia ja niissä on yhteensä yli sata hoitopaikkaa.

LUE LISÄÄ VIIKON 21 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100