Alkukesän aikana tekninen toimi kunnostaa Joutsan taajaman katuja tavanomaista rajummalla kädellä. Hidastetöyssyjä on luvassa viiteen kohtaan. Routavaurioista kärsineitä tiepätkiä kunnostetaan myös jonkin verran. Lisäksi kaksi parkkialuetta asfaltoidaan.
Hidastetöyssyjä tehdään päiväkoti Röllin eteen Hulikkalantielle, Soratien ja Puutteenkujan risteykseen sekä Savontielle Veertinkartanon rivitalon kohdalle. Myllytielle tehdään kaksi töyssyä, joista yksi menee Rautamäen suunnalle ja toinen terveyskeskuksen kohdalle.
Hidastetöyssyjen tekeminen perustuu vuonna 2004 tehtyyn liikenneturvallisuusselvitykseen. Tarkoituksena on hillitä hillittömimpiä ajonopeuksia sellaisilla tiealueilla, joissa on huono näkyvyys tai liikkujien joukossa on paljon lapsia ja vanhuksia.

Routavaurioista kärsineitä tiepätkiä kunnostetaan asfalttirouheella ja päällystetään sen jälkeen kevyellä asfalttipinnalla. Hulikkalantien surullisen kuuluva aaltoileva tiepinta saa ensiapua. Syvimmät painumat täytetään asfalttirouheella ja pinnoitetaan asfaltilla. Korjaantuakseen täysin Hulikkalantie vaatii täydellisen tien perustaan ulottuvan remontin. Ajankohta riippuu poliitikkojen määrittelemistä tulevien vuosien investointimäärärahoista. Peruskorjauksessa tie saisi kylkeensä myös jalkakäytävän.
Rantatiellä korjataan huomattavat painumat jalkakäytävän vieressä Joutsan Tili- ja yrityspalvelun ja Perttulanojan väliltä. Siikatietä on jo kohennettu asfalttirouheen avulla. Sinne ei ole luvassa asfalttia.
Päällysteen saavat päiväkoti Röllin sekä kunnanviraston takapihan parkkialueet. Kaiken tämän tulisi olla valmista arviolta kolmen viikon sisällä.
Myös suojatiemaalauksia uusitaan kesän aikana.

LUE LISÄÄ VIIKON 21 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100