Joutsan Uimala oli kuin pommin jäljiltä viime viikonloppuna. Perjantai-iltana aikaansa viettänyt nuoriso jätti nimittäin jälkeensä jopa satamäärin rytättyjä kaljatölkkejä, roskia sekä pahinta kaikesta, eli rikottuja pulloja. Poliisi tyhjensi alueen perjantaina noin kello 22.30.

– Paikalla oli liki 30 nuorta. Pääosin alle 20-vuotiaita, joista osa alaikäisiä ja osa ei. Roskaa oli todella paljon, kertoo vanhempi konstaapeli Heikki Pajunen Joutsan poliisista.

Poliisi vieraili paikalla jo aiemmin illalla, jolloin väkeä oli enemmän. Virkavallalla ei kuitenkaan ole juuri keinoja puuttua tilanteeseen ennen sulkemisaikaa. Yöajan valvontaa poliisi aikoo kuitenkin tehostaa.

Uimalan omistaa Joutsan kunta, jolla ei ole vielä näin keväisin alueella valvontahenkilöstöä paikalla. Myös kunta pohtii, miten tilanteeseen pitäisi puuttua.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100