Joutsassa kirkkoherrana kesäkuun alussa aloittava Tuula Leppämäki haluaa työssään luoda yhteyksiä niihinkin ihmisiin, jotka eivät ole niin aktiivisia seurakunnan toiminnassa.
– Esimerkiksi kesäasukkaat olisivat mielenkiintoinen haaste. Olisi pohdittava, miten heidät voisi huomioida seurakunnan toiminnassa. Samaten haluan luoda yhteishenkeä ja vuorovaikutusta kappeliseurakuntien suuntaan, kertoo Leppämäki paikallislehti Joutsan Seudun haastattelussa.
Uusi kirkkoherra ei kuitenkaan aio ensi töikseen ryhtyä mylläämään seurakunnan toimintaa, vaan kuunnella luottamushenkilöitä ja uusia työkavereita.
– Ei seurakunta ole mikään yhden miehen tai naisen show. Yhteistyö on keskeinen asia. Tuon omia juttujani kaikkeen työhön, mutta haluan myös kuunnella työtovereita. Ja tietysti luottamushenkilöt ovat keskeisessä asemassa, toteaa Leppämäki.

Leppämäki toimii toukokuun loppuun asti kappalaisena Kirkkonummen suomenkielisessä seurakunnassa. Vaikka hänellä ei olekaan kokemusta kirkkoherrana toimimisesta, hallintokokemusta noin 25.000 asukkaan seurakunnassa on neljältä eri toimialueelta. Myös luottamushenkilönä toimiminen on tuttua, sillä hän on ollut asuinseurakunnassaan Siuntiossa muun muassa seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana.
Pitkään seurakunnassa työskennelleenä hän myös tietää, ettei seurakunnan toiminta aina ole harmonista ja riidatonta.
– Jokaisessa seurakunnassa on omat ongelmansa, tämä on kuitenkin ihmisten maailma. Haluan aloittaa uudessa työssä puhtaalta pöydältä ja päästä kaikkien kanssa keskusteluyhteyteen, toteaa Leppämäki.

LUE LISÄÄ VIIKON 17 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100