Rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy on aloittanut niin sanotun Senioritalon rakentamisen Joutsassa. Kyse on kerrostalosta, johon tulee neljä kerrosta, hissi ja yhteensä 21 asuntoa. Talo nousee paloasemaa vastapäätä olevalle tontille.
Rakentamisen kokonaisarvo on liki 2,8 miljoonaa euroa, joten se on seutukunnan historian tähän asti mittavin asuntohanke.
Asunnoista on nyt varattu tai myyty noin puolet. Kohteen ennakkomarkkinointi alkoi viime joulukuussa. Toimitusjohtaja Mikko Hentinen on tyytyväinen kysyntään.
– Asunnot valmistuvat toukokuun 2011 loppuun mennessä, paljastaa Hentinen.
Kerrostalon asunnot soveltuvat kaikille, mutta seniorikansalaiset ovat olleet suunnittelun lähtökohtana. Muun muassa kulkuväylät ovat esteettömiä.

Asuntojen koko vaihtelee 39 ja 63,5 neliön välillä. Ne ovat joko yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Kohde täyttää myös uudet matalaenergiatalon vaatimukset.
Aluksi tontilla tehdään maanrakennustöitä, jotka ovat poikkeuksellisen mittavat. Maata lähtee enimmillään jopa viiden–kuuden metrin syvyydeltä. Seuraavana edessä on perustuksien ja muun muassa väestönsuojan rakentaminen.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100