– Kiitoksia teille, että tulitte kuuntelemaan. Toivottavasti uskoitte mitä täältä teille sanoimme. Keskusteluhan käytiin pääosin rakentavassa hengessä.
Tällaisen yhteenvedon teki Pertti Lahtonen Leivonmäen Kurkiaulan koulussa järjestetystä keskustelutilaisuudesta. Joutsan virkamiesten ja poliitikkojen terävin kärki oli viikko sitten tiistaina kyläillassa leivonmäkisten tentattavina. Kysymyksiä ja kannanottoja sinkoili kymmeniä liki parituntisen tilaisuuden aikana.
Ensimmäiseksi väki halusi tietää vanhan myynnissä olevan kunnantalon kohtalosta. Ehdotus kuului, että se jätettäisiinkin kunnan omistukseen ja siihen sijoitettaisiin esimerkiksi kansalaisopiston toimintoja.
Hallituksen puheenjohtaja Pekka Huikko selvitti linjan olevan se, että ylläpitokustannusten vuoksi osasta kunnan rakennuksia on luovuttava.
Liikuntapaikkojen huollosta Leivonmäellä tuntuu liikkuvan sellaisia huhuja, että ne jätetään rempalleen. Luistelukenttäkin kuulemma avataan eläkeläisvoimin, koska kunnanmiehiä ei kiinnosta tulla paikalle. Veijo Penttinen tekniseltä puolelta osoitti, että liikuntapaikkoja huolletaan samalla intensiteetillä koko kunnan alueella. Ja siellä luistelukentällä ei kunnan miehiä näy sen vuoksi, koska urheiluseura Pyry on tehnyt sopimuksen sen hoidosta.
Niilo Kukkanen halusi tietää, kuinka Leivonmäki on huomioitu kuntastrategiassa. Kunnanjohtaja Harri Nissinen kertoi laajassa vastauksessaan, että yhtymäkohtia on useita. Leivonmäen keskustan ja Rutalahden vahvuudet ovat asumisessa ja Jyväskylän läheisyydessä. Ison kaupungin läheisyydestä aiotaan kuntamarkkinoinnissa ottaa kaikki irti. Tämä huomioidaan myös tontti- ja kaavoituspuolella.
– Tonttimyynnissä on kehittämistä, jotta ne tulisivat nopeammin markkinoille. Kunnassa tarvitaan erityinen maapolitiikan linjaus sitä varten. Rutajärven vireillä oleva kaavoitustyö on uusimmista mahdollisuuksista tällä puolella, viestitti Jari Lämsä tekniseltä osastolta.

LUE LISÄÄ VIIKON 11 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100