Joutsan maanantainen valtuusto olisi ollut nopeasti ohi ilman erästä väitettyä perustuslaillista ongelmaa. Valtuutettu ja Pommin puheenjohtaja Teuvo Kuitusen tulkinnan mukaan kunnanhallitus on rikkonut perustuslakia ja kunnallislakia jättäessään Joutsan Hiihdot ilman avustusta.
Kunnanhallitus lakkautti muutama viikko sitten vuosikymmeniä vanhan perinteen jättämällä Hiihdot avustuksetta. Perusteluina oli, että nykymuotoisena kyseiset kisat eivät ole mikään entisaikojen massatapahtuma. Tästä on jäänyt jotain hampaankoloon hiihtopiireissä.
Kunnanjohtaja Harri Nissinen ei ymmärtänyt, kuinka kunnanhallituksen päätös voisi liittyä perustuslakiin.
– Kunnanhallitus on käyttänyt sitä harkintavaltaa, mikä sille kuuluu. Muistutan, että kunta tukee edelleen Joutsan Hiihtoja palkintolahjoituksilla ja tuki-ilmoituksella käsiohjelmassa, vastasi Nissinen.
Joka tapauksessa aiheeseen käytetään vielä toistamiseen aikaa, sillä valtuusto saa jossain vaiheessa selvityksen avustushässäkästä.

Jaalan kotiseutusäätiölle siirtyneiden Suur-Savon Sähkön osakkeiden lunastaminen sai päättäjien siunauksen. Osakkeiden lunastushinta on 3.500 euroa kappaleelta. Joutsan lunastusosuus on 114 osaketta.
Jouni Sievänen, Marko Lehtonen ja Miikka Lahtinen saivat haluamansa Nettola-hallin Teollisuustien varrelta. Valtuusto myi kiinteistön heille 70.000 euron hinnalla.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100