Suomalainen yksityishenkilö on haastanut kaikki suomalaiset osallistumaan laihdutuskampanjaan nimeltä Läskillä lukutaitoa. Joku nimettömänä pysyttelevä yksityishenkilö lahjoitti kokonaista kymmenen miljoonaa hyväntekeväisyystempaukseen, jonka rahat käytetään Nepalin opettajankoulutuksen hyväksi.
Tukea maksetaan laihdutustulosten mukaan. Yksi kilo alaspäin puntarissa tarkoittaa 15 euroa nepalilaisille.
Kampanjan taustahenkilö toivoi, että Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat organisoivat punnitukset. Laihdutuskampanja käynnistyi Joutsa seurakuntatalolla perjantaina alkupunnituksella. Loppupunnitus on samassa paikassa 21.5., joten aikaa painonpudotukselle on melkein neljä kuukautta.
Paula Liikanen kuului niiden 38 henkilön paikkakuntalaisen joukkoon, jotka lähtivät mukaan kampanjaan. Nepalissa opettajan kouluttaminen maksaa noin 500 euroa vuodessa. Jos luvuilla leikitellään, mikäli jokainen paikallinen osallistuja pudottaa edes kilon, sillä kustannetaan aina yhden opettajan koulutus vuositasolla.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100