Joutsan teolliseen sahdintuotantoon kaivataan uutta tekijää, sillä Joutsan Sahti Oy:n valmistuksesta parinkymmenen vuoden ajan vastanneet Sirkka ja Reino Laitinen ovat luopumassa toiminnasta. Laitiset tekevät viimeisen sahtieränsä helmikuussa tai maaliskuun alkupuolella
– Olemme tehneet tätä nyt 20 vuotta ja haluamme antaa valmiin sahdin osalta nyt mahdollisuuden toisillekin. Vierrettä teemme kuitenkin edelleen, kertoo Reino Laitinen.
Laitisen mukaan sahdin menekki on liian pieni, jotta sahdin valmistusta olisi järkevää jatkaa. Laitisten pitäisi lähivuosina myös investoida uusiin sahdinvalmistuslaitteisiin ja näiden investointien kustantaminen olisi nykyisillä myyntimäärillä hankalaa.
Joutsan sahtia on viime vuosina mennyt noin 10.000 litraa vuodesta, mistä noin puolet on myyty Joutsan Alkossa. Loppu on mennyt muutamassa seutukunnan ravintolassa, yhdessä lahtelaisravintolassa sekä kesätapahtumissa. Kesätapahtumien osalta on huomattavaa, että Hartolan markkinoilla sekä Sysmän Uotinpäivillä Joutsan sahtia on mennyt moninkertainen määrä Joutsan Joutopäivien myyntiin verrattuna.

Joutsan Sahti Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Kuurneen mukaan sahtiyhtiö hakee parhaillaan uutta sopimusvalmistajaa kuumeisesti. Yhtiön väki on muun muassa ollut yhteydessä Joutsan kunnan kehittämistoimeen asian tiimoilta.
– Toivomme, että jonkinlainen jatko toiminnalle saadaan mahdollisimman pian. Sahdilla on kuitenkin paikallisesti iso merkitys. Olisi tärkeää, että se työ, joka sahtiyhtiön eteen on tehty, jatkuisi. Sahtiyhtiö on rakentanut ja tuonut esille omalta osaltaan paikallista ilmettä ja imagoa, toteaa Heikki Kuurne.
Joutsan Sahti Oy:llä on omistajina noin 60 yksityishenkilöä sekä kymmenkunta yritystä.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100