Joutsan kuntaan saatiin viime viikolla merkittävä kansallinen huomionosoitus, kun kunnan ravitsemispäällikkö Pirjo-Liisa Räsänen palkittiin yhtenä alan PRO-nimikkeen saajista. PRO-nimikkeitä jakaa vuosittain alan ammattilehti Aromi yhteistyökumppaneineen.
Palkitut henkilöt toimivat omalla työsarallaan esikuvina muille alalla työskenteleville, he ovat omistautuneet työlleen ja jaksavat innostua uusista haasteista. Kategorioita on 11 ja ne kattavat suurkeittiö- ja ravintola-alan eri sektorit laidasta laitaan. Palkinnon tarkoituksena on paitsi kannustaa alalla jo työskenteleviä, myös nostaa alan arvostusta ja houkutella uusia työntekijöitä.
Räsänen kertoo olleensa suorastaan hämillään siitä, kuinka laaja joukko työkavereita oli vaikuttamassa hänen palkitsemiseensa. Alkuperäisen ehdotuksen Räsäsen palkitsemisesta tekivät teknisen toimen työkaverit Aino Mönkölä ja Irmeli Puolakka. Valintaraadissa Räsäsen valintaa puoltaneet perusteet olivat kuuleman mukaan pompanneet esille muista ehdotuksista persoonallisuudellaan.
– Minähän en voi olla muuta kuin oma itseni, naurahtaa Räsänen.
Lausuntoja PRO-nimikettä varten antoivat myös muut työkaverit, tekninen johtaja Antero Korhonen sekä ehdokas itse.
Räsänen kuvaileekin työyhteisöään "parhaaksi A-ryhmäksi" ja haluaa jakaa palkinnosta tulevan kunnian työkavereidensa kanssa.
– Minulta kysyttiin, että laitanko palkintopystin omaan kirjahyllyyni, mutta kyllä se tulee tänne työpaikalle nähtäville. Yksinänihän minä en ole mitään. Työnteko on yhteistä eteenpäin menoa. Koen, että palkinto on positiivinen juttu koko paikkakunnalle, kertoo Räsänen.

LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100