Kunnanhallitus muutti pitkän perinteen päätöksellään, jolla Kansalliset Joutsan Hiihdot jätettiin ilman anomaansa avustusta. Joutsan Pommi on vuosikymmeniä järjestänyt helmikuussa Joutsan Hiihtoja. Tänä vuonna Pommi toivoi kunnan tukevan tapahtuman järjestämistä 2.000 eurolla.
Hallitus päätti olla myöntämättä avustusta. Asiaa perusteltiin sillä, että Joutsan Hiihdot eivät ole enää niin suuri tapahtuma kuin aikoinaan. Avustusta on viime aikoina myönnetty pikemminkin perinteen vuoksi kuin kisojen merkittävyyden perusteella. Vastaavankokoisia urheilukisoja järjestetään kunnassa vuosittain muitakin, ja tällä päätöksellä avustusten jaossa tavoitellaan tasapuolisuutta. Lisäksi hallitus totesi, että vapaa-aikalautakunta olisi oikeampi osoite anoa avustusta.

Pommin puheenjohtaja Teuvo Kuitunen ei ole mielissään käänteestä. Hänen mukaansa kyse on periaatteesta.
– Jos kerran kunta suhtautuu meihin nuivasti, niin sitten meidän on harkittava sitä, kuinka jatkossa teemme yhteistyötä. Tämä ei voi olla yksipuolista, vihjaa Kuitunen.
Kuitunen antaa ymmärtää, että tilanne saattaa näkyä tavassa, jolla Pommin hiihtäjät edustavat Joutsaa. Lähinnä muutoksia voi tulla maakuntaviestissä. Pommi hiihti kauan maakuntaviestiä Lahden piirissä, jossa edustaminen tapahtuu urheiluseuran nimissä. Pari viime vuotta seura on osallistunut Keski-Suomen maakuntaviestiin, jossa taas kilpaillaan toisiaan vastaan kuntien nimissä. Tässä tilanteessa on mahdollista, että Pommi siirtää hiihtäjänsä takaisin Lahden piirin maakuntaviestiin.

LUE LISÄÄ VIIKON 2 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100