Joutsassa jaetaan vuosittain jopa yli 800 Euroopan Unionin ruoka-apukassia. Nykyään pääosa ruoka-avusta kulkee Itä-Päijänteen vapaaseurakunnan kautta, joka jakaa ruoka-apua kerran kuukaudessa. Jokaisella jakokerralla kasseja jaetaan noin 50–60.

Toinen ruoka-avun jakaja on Joutsan evankelisluterilainen seurakunta, jonka kautta kasseja jaetaan vuosittain reilusti yli sata. Evankelis-luterilainen seurakunta ei järjestä erillisiä jakotilaisuuksia, vaan apupaketteja saa pitkin vuotta jokainen, joka kokee niitä tarvitsevansa.

– EU-ruokapaketteja on saatavilla myös kunnan kotipalveluohjaajan kautta. Tarvittaessa kotihoidon työntekijät vievät paketteja kotiin, kertoo evankelis-luterilaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä Eija Rämö.

Tyypillisesti apupaketissa on kuivatuotteita. Vapaaseurakunta on saanut myös paikallisilta sekä valtakunnallisilta yrityksiltä ruokaa jaettavaksi.

EU-ruokapakettien jaosta on viime päivinä keskusteltu vilkkaasti ainakin paikallislehti Joutsan Seudun nettipalstalla. Toisin kuin eräissä puheenvuoroissa on esitetty, ei ruoka-avun saamiselle ole mitään ehtoja. Jokainen, joka katsoo apua tarvitsevansa, myös saa avustuspaketin.

LUE LISÄÄ VIIKON 52 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100