Ensi kesän Joutsan Joutopäivien tuottajaksi on valittu jyväskyläläinen Festago Oy, joka vastasi myös viime kesän Joutopäivistä. Joutsan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina Festagon tarjouksen juhlien järjestämisestä. Festagon vastuulla on lukion ympäristössä toteutettavat markkinat, lauantain iltaohjelma lukion piha-alueella sekä muu mahdollinen päälavalla toteutettava ohjelma.
Joutopäivien päätapahtuma eli lauantain iltaohjelma pidetään viime kesän tapaan maksuttomana. Tarkoituksena on, että kunnan kustannuksiksi Joutopäivistä tulisi korkeintaan 25.000 euroa. Joutopäiviin voidaan liittää paikallisten yhteisöjen itsenäisesti tuottamia tapahtumia, kuten näyttelyitä, perinneohjelmia ja ravintoloiden iltatapahtumia. Oheistapahtumien järjestäjät vastaavat itsenäisesti omien tapahtumiensa tuotannosta, mutta Festago koordinoi kokonaisuutta.
Lauantai-illan päätapahtuman esiintyjät julkaistaan myöhemmin. Joutopäivätoimikunnan puheenjohtajan, kehittämisjohtaja Eero Aholan arvion mukaan valtakunnan ykköskaartin taiteilijat eivät supistettuun joutopäiväbudjettiin mahdu.

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100