Professori Erkki Laatikainen on hyökännyt rajusti Luhangan Osuuspankkia vastaan. Itsenäisyyspäivän Keskisuomalaisessa hän syytti luhankalaisia muun muassa hänksläämisestä, sooloilusta ja epäreilusta menettelystä.
Laatikaisen kritiikin taustalla on luhankalaisten laajentuminen Keski-Suomen Osuuspankin entiselle reviirille. Luhangan pankki on avannut konttorit Toivakassa ja Leivonmäellä, joista KSOP taas katsoi parhaaksi vetäytyä.
Nordean, Sammon tai Handelsbankenin laajentumisen Toivakkaan Laatikainen olisi Keskisuomalaisen mukaan hyväksynyt, mutta luhankalaisten peliliike oli liikaa. Hän pelkää OP-Pohjola-ryhmän ajautuvan sisällissotaan, jos ”luhankalainen tyyli” vielä yleistyy.
Erkki Laatikainen on yksi niistä miehistä, jotka olivat päättämässä lakkauttamisista. Hän nimittäin istui Keski-Suomen Osuuspankin hallituksessa vuodesta 1975 alkaen tämän vuoden marraskuun loppuun. Viimeiset vuodet hän toimi hallituksen puheenjohtajana.
Sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittajuudesta Laatikainen luopui syyskuussa 2008.

Luhangan Osuuspankin toimitusjohtaja Pekka Pietilä korostaa Joutsan Seudulle sitä, että Keski-Suomen Osuuspankki on itse vastuussa kehityskulun lähtölaukauksesta. KSOP:n vetäytymispäätökset syntyivät ensin. Luhankalaiset toimivat vasta niiden jälkeen.
– Laajentaminen Toivakkaan tapahtui toivakkalaisten omasta pyynnöstä. He keräsivät 750 nimen adressin. Asiakkaita olemme saaneet sieltä sittemmin toista tuhatta, alleviivaa Pietilä.
– Toivakan konttori on ja pysyy. Laajentaminen vielä muualle on tulevaisuuden kysymys, hän jatkaa.
Keski-Suomen Osuuspankin vetäytymispäätöksen järkevyyteen tai perusteluihin Pekka Pietilä ei halua ottaa mitään kantaa. Hän korostaa, että kukin pankki tekee ratkaisunsa itsenäisesti. Kaksinkertaista Osuuspankkiverkkoa luhankalaiset eivät kuitenkaan ole rakentamassa minnekään.

Maaseudun parhaaksi luhankalaiset aikovat myös tulevaisuudessa. Yksi osa tätä on pitää yllä perinteisiä konttoripalveluita.
– Meillä on vastuumme myös vanhuksien asioiden hoidosta. Emme yksinkertaisesti voi jättää heitä oman onnensa nojaan, painottaa toimitusjohtaja Pekka Pietilä.
– Laatikaisen kommentit ovat paras markkinatemppu meille aikoihin. Kiitos niistä, keventää Pietilä.

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100